Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ликьор»Домашен орехов ликьор

Домашен орехов ликьор

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289202052k1
15/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1 шише
"Ароматен и здравословен начин да вдигнете наздравица с приятели"

Необходими Продукти

  • ракия - 1 литър домашна
  • зелени орехчета - около 50 бр.
  • захар - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 3-литров буркан слагам измитите и нарязани зелени орехчета.

Заливам ги с домашната ракия и ги оставям да престояват на слънчево място около 2 месеца (колкото повече стоят, ликьорът става по-хубав).

След това течността се прецежда в тензух и се прибавя захарта.

Отново престоява и се разклаща периодично около седмица и след това се оставя да се утаи известно време.

Прецежда се отново и чак тогава се консумира в по-малки количества.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Така го правя и аз от години.
06.09.2022 12:06
Мариела Христова
Мариела Христова
Аз го правя само със зелени орехчета и с другите не съм опитвала.
15.01.2016 15:48
Марина
Марина
Само със зелени орехи ли става? Питам, защото имам доста орехи и мислех за нещо подобно да ги използвам, но не знам дали ще се получи.
15.01.2016 15:44
1