Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Кростата със смокини

Кростата със смокини

Кростата със смокини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Няма значение колко парчета ще хапнете от този сладкиш - важното е да ви харесва"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 120 г
  • масло - 140 г краве
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 300 г
  • сладко от смокини - 1 голям буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа брашното, бакпулвера, ванилията, яйцата, нарязаното студено масло и захарта. Замесете гладко тесто, което се завива във фолио и се оставя за 1 час в хладилник.

Извадете тестото и отделете топче, което се разточва и от него се изрязват звездички и сърца за украса на сладкиша.

Останалата част от тестото се разточва върху набрашнена повърхност, като размерът трябва да е по-голям от тавата – 26 см.

Прехвърлете разточената кора с точилката в намаслена тава, като оформите стенички. Отцедете плодовете от сладкото и ги нарежете на парченца.

Набодете дъното с вилица, сипете отгоре сладкото и украсете с изрязаните сърца и звезди.

Изпечете в загрята на 170 градуса фурна за около 25-30 минути. Извадете, охладете и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Това е много сполучлива рецепта ,приготвена със смокини които са полезни за сърцето ,но може да се направи и със друго сладко А с украсата на сърца и звездички е идеално предложение за идващи празници
17.01.2016 16:14
1