Начин на приготвяне
Смесете в купа брашното, бакпулвера, ванилията, яйцата, нарязаното студено масло и захарта. Замесете гладко тесто, което се завива във фолио и се оставя за 1 час в хладилник.
Извадете тестото и отделете топче, което се разточва и от него се изрязват звездички и сърца за украса на сладкиша.
Останалата част от тестото се разточва върху набрашнена повърхност, като размерът трябва да е по-голям от тавата – 26 см.
Прехвърлете разточената кора с точилката в намаслена тава, като оформите стенички. Отцедете плодовете от сладкото и ги нарежете на парченца.
Набодете дъното с вилица, сипете отгоре сладкото и украсете с изрязаните сърца и звезди.
Изпечете в загрята на 170 градуса фурна за около 25-30 минути. Извадете, охладете и поръсете с пудра захар.
Коментари