Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от смокини и коняк

Конфитюр от смокини и коняк

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Конфитюр от смокини и коняк1 / 3
25/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30
"Трябва ни чаша коняк, която обещаваме да из ползваме само за благородни цели"

Необходими Продукти

  • смокини - 2 кг
  • сол - 1 щипка
  • лимони - 2 бр.
  • захар - 4 ч.ч.
  • коняк - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоните се измиват и се попарват с вряла вода. Кората се обелва много тънко и се нарязва на много тънки ивици. Смокините се измиват и се нарязват на ситни кубчета. В голяма тенджера се смесват смокините, лимоновата кора, захарта, конякът и солта.

Сместа се оставя един час на стайна температура, като на всеки 15 минути се разбърква. Сместа се кипва на среден огън и след като кипне, котлонът се намалява на минимален огън и конфитюрът се вари 35 минути, като се разбърква периодично.

Сваля се от котлона, разпределя се още горещ в сухи чисти буркани, затварят се и се стерилизират 10 минути във вряща вода. Оставят се да изстинат напълно и се съхраняват на тъмно и хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: