Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Мислите си, че печените крилца не могат да отлетят от чинията, но много, много грешите - могат и още как"
- пилешки крилца - 1 кг
- лимони - 1 бр.
- за маринатата
- мед - 2 с.л разтопен
- бира - 50 мл
- червен пипер - 1 с.л.
- черен пипер
- кимион - на вкус
- къри - 1 ч.л
- сол - на вкус
- олио - 2 - 3 с.л
- лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количестваНачин на приготвяне
Смесват се всички посочени продукти за маринатата и пилешките крилца се потопяват в нея.
След около час се изваждат и се поставят в тава.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, като върху всяко крилце може да се постави парче лимон и малко мед.