Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Крокети с гуакамоле

Крокети с гуакамоле

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Крокети с гуакамоле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10
"Откъдето и да го погледнете това са си две отделни вкусотийки - крокети и свежо гуакамоле"

Необходими Продукти

  • картофи - 750 г
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • червен лук - 1 глава
  • лайм - 1 бр.
  • скариди - 200 г варени малки
  • месо от раци - 100 г бяло
  • брашно - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 100 г
  • олио - за пържене
  • За гуакамоле
  • авокадо - 2 броя зряло
  • червен лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • кориандър - 1 връзка
  • зехтин - екстра върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите в подсолена вода. Обелваме ги и минаваме през преса за картофи. Добавяме маслото и оставяме в страни.

Обелваме авокадото, махаме костилката и нарязваме на ситно. Подправете със сол, черен пипер, сок от лайм.

Настържете лука и доматите и добавете към сместа, заедно с накълцания кориандър. Добавете пресован зехтин и оставете в хладилник.

Поставете ситно нарязан червен лук в малка купа, добавете сока и кората на 1 лайм.

Прибавете скаридите, рачешкото месо и разбъркайте хубаво. Оставете скаридите за 5-10 минути така, след което премахнете излишния сок.

Поставете лъжичка картофено пюре в ръката и направете топка с диаметър 4-5 см. С палец внимателно направете дупка в средата и сложете от скаридената смес.

Затворете дупката внимателно, за да покриете плънката. От това количество излизат около 15 крокети.

Потопете в брашно, яйце и галета и изпържете в горещо олио за около 4 минути от всички страни. Сервирайте с гуакамолето.

Крокетите с гуакамоле са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: