Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Царевични питчици

Царевични питчици

Царевични питчици
Снимка: Радомира Михайлова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 250 гр.
  • пшенично брашно - около 300 гр.
  • яйца - 1бр.
  • мая - 1/2 кубче
  • прясно мляко - 350 мл.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л. + за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С прясното мляко (леко затоплено), захарта, част от брашното и маята си правите кашица.

Пресявате си брашното и когато сместа с маята шупне я прибавяте към него заедно със останалите продукти. Замесва се меко и гладко тесто. Оставя се да втаса до удвояване на обема си.

След това го разделяте на 12 топчици които леко приплесквате и редите в застлани с хартия тавички.

Намажете ги отгоре със зехтин и оставете да починат малко докато сложите да се загрее фурната на около 170 градуса.

Пекът се до златисто и когато ги изкарате ги намазвате отново със зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: