Начин на приготвяне
Маята и захарта се разтварят в топлата вода. Добавят се няколко лъжици брашно, до получаването на гъста кашичша. Оставя се да се активира маята.
Към шупналата мая се прибавят другите продукти и се замесва мека тесто. Оставя се да почине около половин час.
Отпочиналото тесто се разделя на 12 части. От всяка една се оформя фитил с дебелина около сантиметър и половина. Усуква се, като се прави възелче и се оформя питката. Намазва се с разбитото яйце и се ръси обилно със сусам.
Готовите питки се нареждат в тава върху хартия за печене, като се оставя разстояние между тях. Оставят се да втасат за около час и се пекат в предварително затоплена на 180 градуса. Готовите питки са с приятен златист загар, мекички отвътре.