Чолбур

Чолбур
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 6 - 8 бр. + 1 бр. за застройка
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • вода - 700 - 800 мл гореща
  • чесън - 2 скилидки
  • лют червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете светла запръжка от брашното и маслото. Добавете към запръжката сладкия пипер, разбъркайте и веднага след това добавете горещата вода.

Преценете количеството вода, защото чорбата трябва да е плътна.

Овкусете с лютия пипер, черен пипер и сол. Оставете супата да покъкри, за да не остане сурово брашното.

Разбийте яйцето, предназначено за застройката, и го налейте на тънка струя. Разбъркайте внимателно, за да се образуват нишки.

Чукнете другите яйца директно в супата и оставете да се забулят за 7 минути. Накрая добавете нарязания чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: