Начин на приготвяне
Пилето се сварява, обезкостява и се накъсва на средно малки парчета. В друга тенджера добавяте желаното количество вода, след това прибавяте месото, слагате и бульона след него.
Прибавяте нарязаните на малки кубчета лук, картофите и морковите (по желание). Оставяте да ври докато се сварят картофите и морковите. След като се сварят добавяте малко олио (по желание), сол, черен пипер (смлян) и фидето. Като се посвари фидето, махаме супата от котлона и изчаквате да изстине малко.
Правите застройката като в една купичка разбъркате 2 с.л. кисело мляко с 1 яйце и 2 с.л. брашно. Трябва да е хубаво разбъркано, за да няма бучки.
След това взимате малко от чорбата на пилешката супа и я добавяте към сместа за застройката, като изсипвате на тънка струя и бъркате постоянно.
След това изсипвате застройката по същият начин в пилешката супа, като гледате да е на тънка струя и да бъркате постоянно, докато изсипвате, за да не се пресече супата. След това сервираме пилешката супа.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за класическа пилешка супа с фиде или тази пилешка крем супа.
Коментари
При застройката ( аз ) слагам само жълтъците :)