Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Немска пържена салата

Немска пържена салата

МаринаМарина
Помощник Готвач
933871321
Немска пържена салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4
"Кажете им на немците да направят картофена салата, и те ще я изпържат, но трябва да признаете, че им се получава страхотно"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • бекон - 300 г
  • масло - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, но не напълно. Когато са готови и изстинали, се режат на дебели шайби.

В тиган се слага маслото да поомекне.

Когато се нагорещи достатъчно, се прибавят картофите, беконът (нарязан на тънки ленти), солта и черният пипер.

Всичко се запържва до златиста коричка. Поднася се топла и поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Интересна рецепта,благодаря ! Бих я поднесла,по-скоро като предястие !
24.03.2016 17:50