Начин на приготвяне
Леко затоплям 100 милилитра от млякото и прибавям към него захарта, маята и 2 супени лъжици брашно. Оставям сместа на топло около 15 минути, за да се активира маята - тоест, докато шупне.
След като вече маята шупне, се добавя останалото мляко, яйцата, разтопеното масло, щипка сол, ванилията и поетапно брашното, така че да се получи меко, еластично тесто.
Намазнявам (за да не се получи коричка) и покривам тестото с кърпа, докато удвои обема си.
През това време си приготвям крема. В 100 милилитра от прясното мляко (студено), разтварям пудинга, нишестето и разбитите жълтъци.
Останалото мляко и захарта затоплям на котлона. Малко преди да заври, добавям нишестената смес и бъркам непрекъснато до сгъстяване на крема. Ароматизирам с ванилия и отстранявам от котлона до пълното охлаждане на крема.
Втасалото тесто го разделям на две части, всяка от която разточвам на правоъгълна кора с ширина около 25 см. Намазвам отгоре с крем и режа на ленти, които завивам на рулца.
Подреждам в тава, покрита с хартия за печене. Кремките втасват още веднъж за 15-20 минути (в зависимост от топлината на помещението).
Намазвам внимателно с разбит белтък и пека в загрята фурна на 180 градуса до порозовяване.
Още топли ги поръсвам с пудра захар.