Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и го сипваме в голяма купа. Правим кладенче, в което сипваме водата, солта, олиото и оцета. Замесваме гладко и еластично тесто, което доомесваме върху леко набрашнена повърхност, докато спре да лепне и се оформи хубава, гладка топка.
Разделяме я на две части, като всяка една оформите на фитил. Накъсваме фитилите на парчета с еднаква големина, правим топки с въртеливи движения и като леко я притискате към масата с дланта.
Трябва да станат напълно гладки. Оставяме ги да отпочиват за около 15 минути, след което те ще са се отпуснали. Разточваме всички топки, така че да са еднакви и сипваме плънката - яйцата, киселото мляко, сиренето, олиото.
Навиваме на фитил и после на охлюфчета, редим в намазана тава с мазнина и печем на 220 градуса за 15 минути.
Коментари