Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гуакамоле»Италианската версия на гуакамоле

Италианската версия на гуакамоле

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италианската версия на гуакамоле1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Влюбени сме в Италианската кухня и това предястие ни кара да вярваме, че любовта е споделена"

Необходими Продукти

  • авокадо - 2 бр.
  • сушени домати - 50 г
  • пармезан - 30 г настърган
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • маслини - 10 бр. без костилка (зелени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото се разрязва на две, костилката се отстранява и меката част се изгребва с лъжица. Намачква се. Лимонът се изстисква и сокът се добавя към намачканото авокадо.

Разбърква се добре. Сушените домати се отцеждат от олиото и се нарязват на много ситно. Чесънът се реже на ситно.

Маслините се нарязват на дребно и се добавят към авокадото. Разбъркват се добре. Добавя се нарязаният чесън и нарязаните сушени домати.

Всичко се разбърква добре, добавя се пармезанът, разбърква се още веднъж и се оставя гуакамолето да се охлади за 20 минути в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Добре се получи. Използвах пресен чесън.
27.04.2018 16:20