Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ретро сладкиш с праскови

Ретро сладкиш с праскови

Ретро сладкиш с праскови
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 250 г
  • прясно мляко - 200 г
  • кисело мляко - 200 г
  • масло - 125 г разтопено
  • брашно - 350 г
  • бакпулвер - 3 ч.л. лъжички
  • ванилия - 1 пакетче
  • праскови - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбий добре яйцата и захарта. Добави последователно киселото мляко, прясното мляко и маслото. Разбъркай добре.

Накрая прибави брашното с бакпулвера и ванилията. Изсипи в намазнена тавичка.

Нарежи прасковите на тънки парчета и ги нареди върху тестото.

Поръсете с 2 супени лъжици захар. Пече се около 60 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Ако се добавят и малко сини сливи ще стане още по-богато плодово изкушение.
12.07.2016 10:25
1
1
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
тези сладкиши от миналото са страхотни ,винаги може да разчитаме на тях - супер е
12.07.2016 09:33
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
И аз правя с плодове от компот, но на дъното слагам бисквити, а отгоре правя глазура от разбити със захар белтъци, след което се запича до порозовяване на белтъците, но става по-сложно и с повече продукти. А този с пресни плодове е много бърз и лесен.
25.01.2016 12:15
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
баба ми правеше подобен сладкиш, но използваше кайсии от компот...наистина вкусен сладкиш
24.01.2016 22:11
1
Румяна Георгиева
Румяна Георгиева
Много приятен на вкус, прасковите се съетават чудесно с този вид тесто, освен това се прави бързо и резултатът е повече от добър!
19.01.2016 20:12
1