Рачешки кюфтенца

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Рачешки кюфтенца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Сипвайте бирата и слагайте кюфтенцата на масата"

Необходими Продукти

  • рачешки рулца - 2 опаковки (около 300 г)
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • лимонов сок - 2 лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рулцата от раци и лука на много ситно.

В голяма купа добавяме нарязаните рулца и лука заедно с яйцето, настъргания кашкавал и останалите продукти.

От сместа оформяме кюфтета, които овалваме в смес от галета и царевично брашно. Аз добавям и малко домашен червен пипер.

Не използвам яйце, защото сместа е достатъчно лепкава.

Слагаме готовите кюфтета на хартия за печене и печем на 200 градуса за около 20 минути.

Готовото бирено мезе сервираме със зелена салата, чеснов сос и много бира!

Рачешките кюфтенца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: