Начин на приготвяне
В купа смесете каймата с нарязания на ситно лук. Добавете яйцето, галетата и подправките. Омесете добре и оставете в хладилника, докато приготвите соса.
Нарежете лука и чесъна. Запържете в сгорещено олио. Добавете паприкаша, предварително пасиран и подправките. Оставете соса да ври около 15-20 минути или докато остане почти на мазнина. Свалете соса от котлона.
Извадете каймата от хладилника. От нея оформете 20 малки топчета. Оваляйте ги в брашно и разпределете по 5 бр. във всяко гювече (намаслено). Разпределете соса върху тях.
Запечете гювечетата на 200 градуса за около 20 минути.
В купа разбийте яйцата. Добавете настъргания кашкавал и разбъркайте. Извадете гювечетата от фурната. Разпределете сместа върху кюфтенцата и върнете обратно във фурната за 10 минути или докато се запече.
Сервирайте гювечетата поръсени с нарязан магданоз.
Кюфтенцата в гювеченца са много вкусни!