Начин на приготвяне
Сварете картофите и ги намачкайте добре. В купа сложете каймата, към нея прибавете картофите, яйцето, кашкавала (настърган) и подправките.
Пригответе плънката, като нарежете лука и гъбите на дребно. Загрейте малко масло в тигана и задушете лука. Като смени цвета си, прибавете и гъбите.
Накрая добавете сметаната, кашкавала и топеното сирене (нарязани на кубчета). Оставете няколко минути леко да се разтопи кашкавалът и сиренето и свалете от котлона.
Разделете каймата на топки. Сложете във всяко топче от плънката и загърнете добре.
Наредете кюфтетата в тавичка и ги намажете с олио. Печете на 200 градуса за около 30 минути.
Извадете ги от фурната и сложете на всяко кюфте парче кашкавал. Върнете пълнените кюфтета обратно за няколко минути.
Кашкавалът е по желание, може и без него.
Пълнените кюфтета са много вкусни, опитайте!
Ако желаете сочни кюфтета, опитайте и рецептата ни за кюфтета с доматен сос.