Начин на приготвяне
Зелето се нарязва на ситно и се задушава за 10 минути в половината от олиото. Лукът се нарязва на ситно и се запържва до прозрачно в останалото олио.
Гъбите се нарязват на филийки и се добавят към лука. Пържат се до златисто при непрекъснато бъркане. Целината се нарязва на колелца и се добавя към лука с гъбите.
Пържи се 2 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се доматеното пюре и се пържи още 1 минута. Доматите се настъргват и се добавят към сместа.
Оставят се да къкрят на минимален огън 10 минути, докато сместа се посгъсти. В тава, намазана с мазнина, се изсипва зелето, добавят се лукът с гъбите, доматите и целината и се разбърква.
Добавя се червен пипер, сол, бял и черен пипер, разбърква се и се пече около час на 200 градуса. Сервира се веднага, поръсено със ситно нарязан магданоз.