Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Брюкселско зеле с бял сос

Брюкселско зеле с бял сос

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Брюкселско зеле с бял сос1 / 2
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Брюкселско зеле с бял сос - страшна вкусотийка"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 2 кг
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 150 г краве
  • магданоз
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се сварява в подсолена вода, отцежда се, след което се залива с част от разтопеното краве масло и се поръсва с дребно нарязаните магданоз и копър.

В останалото краве масло се запържва брашното, след което се разрежда с прясното мляко. Получения сос го варим 10-15 минути, като го разбъркваме постоянно.

Сваляме го от котлона и го овкусяваме със сол и сока от лимона. С готовия сос заливаме брюкселското зеле. По желание накрая поръсваме с настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: