Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с брюкселско зеле

Ориз с брюкселско зеле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Ориз с брюкселско зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Зеленчукови изкушения за ценители"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • брюкселско зеле - 10 главички
  • пшеница - 1 ч.ч. сварена
  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 2 броя
  • царевица - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • мазнина - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива в няколко води, след което се сварява само с малко сол. В сгорещена мазнина се задушава наситнения лук, след което се прибавя и сварената пшеница.

Междувременно брюкселското зеле се сварява с малко сол в отделен съд.

Към лука и житото се прибавят нарязаните на дребно чушки, царевицата и доматеното пюре. Овкусява се с подправки, долива се с малко вода и се изсипва брюкселското зеле.

Сосът се вари до омекване на зелето.

Поднесете ориза с приготвения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка: