Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Брюкселско зеле с веган бял сос

Брюкселско зеле с веган бял сос

Panda LifePanda Life
Чирак
7031395
Брюкселско зеле с веган бял сос
Снимка: Panda Life
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ще се влюбите в брюкселското зеле, когато го опитате, приготвено с вкусен бял сос"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 500 г
  • соево кисело мляко - 5 с.л.
  • лимонов сок - 3 - 4 с.л. пресен
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • червен лук - 1 глава
  • орехи - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се измива и почиства, след което се накисва във вода с малко лимонов сок за около 30 минути.

Изплаква се и се залива със студена, подсолена вода, така че да го покрие. След като водата заври, оставяме да ври към 7 минути.

Сваляме от огъня, изливаме врялата вода и заливаме със студена, за да спрем процеса на готвене. Отцеждаме и поливаме с лимоновия сок.

Накълцваме лука на ситно и разбъркваме със соевото кисело мляко и натрошените орехи.

Добавяме сместа към зеленчуците и разбъркваме.

Брюкселското зеле с веган бял сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: