Торта Гараш с крокан

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Торта Гараш с крокан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16 парчета
"Красота и кулинарно съвършенство с наситен вкус и хрупкав крокан. Заповядайте, и за вас сме запазили едно парче!"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 белтъка
  • захар - 220 г пудра
  • орехи - 200 г смлени
  • брашно - 20 г
  • захар - 150 г за крема
  • сметана - 200 г, за крема
  • шоколад - 450 г, за крема
  • ром - 1 с.л., за крема
  • шоколад - 200 г за глазурата
  • масло - 80 г краве, за глазурата
  • бадеми - 20 г нарязани, може и орехи, за украсата
  • кокос - стърготини за поръсване
  • захар - 150 г за крокана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците и пудрата захар до побеляване, без да се образува пяна. Добавете смлените орехи и брашното. Разделете сместа на 5 равни части, от които се оформят 5 еднакви кръгли блата. Блатовете изпечете последователно в намазнена тавичка в предварително загрята фурна на 150 градуса.

За приготвянето на крема натрошете шоколада и го сложете да се разтопи на водна баня. Прибавете сметаната и захарта и бъркайте до еднородна смес. Смъкнете от котлона и продължете да бъркате, докато се поохлади.

Разтопете захарта за крокана в тенджерка на котлон до получаване на бледо кафяв карамел. Още горещ карамелът се излива върху плоска метална тавичка на тънък блат. Когато изстине се натрошава до дребни парченца с помощта на чукче.

Слепете с крема готовите блатове, между тях поръсете с коркан, като разпределите от крема и отстрани. Най-отгоре залейте с глазурата от разтопен на водна баня шоколад с масло. За украсата поръсете с натрошените ядки и кокосови стърготини. Тортата Гараш се реже на 16 парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
510
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

гери
гери
Каква е сметаната - слсдкарсла или заквасена?
11.04.2014 12:48
1
Покажи всички подкоментари
Христина
Христина
Да,20 г брашно, защото има 200 г смлени орехи! Искам да добавя, че шоколадовият крем след охлаждането се разбива с миксер, докато сметаната се надигне!
26.12.2013 19:14
2
Тони
Тони
Ужас, как 20 г брашно!
27.11.2013 17:26
2