Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Фъстъчен крокан за сладкиши

Фъстъчен крокан за сладкиши

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Фъстъчен крокан за сладкиши
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Рецепта за домашно приготвен фъстъчен крокан за сладкиши"

Необходими Продукти

  • фъстъци - 70 г
  • захар - 90 г
  • вода - 1 ч.л.
  • гхи - 1 ч.л. /пречистено масло/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хартия за печене се слага върху тава с дупки, за да изсъхне равномерно и да се се овлажни. Налазва се много добре с Гхи, ако се използва масло, трябва да е меко, не студено.

Фъстъците се пекат за 10 мин в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Обелват се люспите и се оставят да изстинат.

Смилат се на едро.

Захарта се слага в съд с незалепващо покритие, слага се водата и се карамелизира със светъл цвят.

Преди свалянето се прибавят фъстъците. Разбърква се много добре и се сваля от огъня.

Насипва се върху хартията с Гхи /масло/.

Оставя се да изстине.

Този домашен крокан се използва за сладкиши, като съобразно сладкиша може да се начупи или смели с блендер.

Фъстъчен крокан за сладкиши се съхранява в стъклен съд в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: