Начин на приготвяне
Хартия за печене се слага върху тава с дупки, за да изсъхне равномерно и да се се овлажни. Налазва се много добре с Гхи, ако се използва масло, трябва да е меко, не студено.
Фъстъците се пекат за 10 мин в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Обелват се люспите и се оставят да изстинат.
Смилат се на едро.
Захарта се слага в съд с незалепващо покритие, слага се водата и се карамелизира със светъл цвят.
Преди свалянето се прибавят фъстъците. Разбърква се много добре и се сваля от огъня.
Насипва се върху хартията с Гхи /масло/.
Оставя се да изстине.
Този домашен крокан се използва за сладкиши, като съобразно сладкиша може да се начупи или смели с блендер.
Фъстъчен крокан за сладкиши се съхранява в стъклен съд в хладилник.