Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени зеленчуци на фурна

Пълнени зеленчуци на фурна

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пълнени зеленчуци на фурна1 / 2
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • хляб - 2 филии сух
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - 2 връзки
  • кедрови ядки - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 70 г настърган
  • доматен сок - 250 г
  • сметана - 250 г
  • мащерка - 1 - 2 стръкчета
  • червен пипер - 1 щ. лют
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва в студена вода. Патладжаните и тиквичките се почистват, разрязват се на две и се издълбават. От горната страна на доматите се изрязва капаче и вътрешността им също се издълбава.

Ситно нарязаните лук и чесън се запържват десетина минути в зехтина заедно с издълбаната вътрешност на зеленчуците, нарязана на дребни кубчета.

Прибавят се ситно нарязаният магданоз и счуканите ядки. След като сместа изстине, се добавят отцеденият хляб, разбитите яйца, 3 супени лъжици настърган кашкавал, подправките и сол на вкус.

Всичко се разбърква добре. Плънката се разпределя в издълбаните патладжани, тиквички и домати. Зеленчуците се нареждат в намазана с мазнина тавичка, поръсват се с останалия

кашкавал и се пекат 15 минути в предварително загрята фурна.

След това се заливат със сметаната, разбита с доматения сок, сол и черен пипер. Пекат се още около 30 минути. Ястието се поднася в съда, в който е печено. Към него се сервира задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: