Начин на приготвяне
Хлябът се накисва в студена вода. Патладжаните и тиквичките се почистват, разрязват се на две и се издълбават. От горната страна на доматите се изрязва капаче и вътрешността им също се издълбава.
Ситно нарязаните лук и чесън се запържват десетина минути в зехтина заедно с издълбаната вътрешност на зеленчуците, нарязана на дребни кубчета.
Прибавят се ситно нарязаният магданоз и счуканите ядки. След като сместа изстине, се добавят отцеденият хляб, разбитите яйца, 3 супени лъжици настърган кашкавал, подправките и сол на вкус.
Всичко се разбърква добре. Плънката се разпределя в издълбаните патладжани, тиквички и домати. Зеленчуците се нареждат в намазана с мазнина тавичка, поръсват се с останалия
кашкавал и се пекат 15 минути в предварително загрята фурна.
След това се заливат със сметаната, разбита с доматения сок, сол и черен пипер. Пекат се още около 30 минути. Ястието се поднася в съда, в който е печено. Към него се сервира задушен ориз.