Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Свинско филе с пресен чесън и соев сос

Свинско филе с пресен чесън и соев сос

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Свинско филе с пресен чесън и соев сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г филе
  • чесън - 2 - 3 стръка пресен
  • люти чушки - 2 бр. пресни
  • вино - 3 с.л. бяло
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки жулиени. В купа се разбъркват виното, соевият сос, малко вода и сол. Месото се поставя в получената марината и се прибира за 1 час в хладилник.

Сачът се поставя върху студен котлон и постепенно се нагорещява. Намазва се с парче сланина или олио и в него се запичат до готовност парчетата свинско месо. Отстраняват се от сача и се поставят в съд с капак.

Чесънът се почиства и стъблата му се нарязват на парчета с дължина 2-3 см. Лютите чушлета се почистват от семките и се накълцват на ситни ивички.

В сача се поставят парчетата чесън и нарязаните люти чушлета, запичат се за около 2 минути, като се бъркат. Месото се връща в сача.

Ястието се сервира в глинения съд върху подходяща поставка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: