Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кладница със соев сос и чесън

Кладница със соев сос и чесън

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Кладница със соев сос и чесън1 / 2
22/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Разкошен вкус и аромат ще усетите от тези гъбки в соев сос"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г Кладница
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • лук - 2 стръка зелен
  • магданоз - няколко стръка накълцан
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите, почистете ги и ги нарежете на парчета.

Задушете ги в голям тиган със сгорещена мазнина.

Добавете към тях нарязания на ситно лук, чесъна и соевия сос.

Оставете ги на котлона за около 15 минути под капак - бъркайте ги от време на време.

Овкусете ги със сол и черен пипер и ги махнете.

Поръсете гъбките с нарязан на ситно магданоз.

Кладницата със соев сос и чесън е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: