Картофен хляб

24/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 468
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се смачкват на пюре с млякото и се оставят да изстинат. Маята се размива с хладка вода и се смесва с пюрето.

Брашното се пресява със солта в затоплен съд и към
него се прибавя картофената смес. Замесва се тесто, което се прехвърля върху набрашнена повърхност. Размесва се добре, докато се получи еластично тесто - около 15 минути, и се прави на топка.

Връща се в съда, завива се с леко намазано с олио полиетиленово фолио и се оставят на топло да втасва около 1 час. След като се надигне, се изважда от съда и се размесва отново върху набрашнена повърхност 10 минути.

Оформят се 3 хляба, поръсват се леко с брашно и се слагат в намазани с масло форми или тавички. Покриват се отново с фолиото и се оставят на топло да втасват още 15
минути.

Докато тестото втасва, фурната се загрява до 230°С. Хлябът се пече 10 минути. Температурата се намалява на 190°С и се пече още 25 минути.

Изпеченият хляб се обръща върху решетка и се оставя да изстине.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар