Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Картофен хляб с канела и орехи

Картофен хляб с канела и орехи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Картофен хляб с канела и орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1 бр. сладкък
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - 450 г
  • прясно мляко - 300 мл топло
  • орехи - 50 г
  • мая - 1 ч.л. суха
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофа и го обелете. Междувременно пресейте брашното с канелата, добавете маята, сол и черен пипер. Добавете намачкания картоф и орехите.

Направете дупка в центъра и сипете млякото, разбъркайте и замесете меко тесто.

Върнете го в купата, покрийте и оставете на топло място за 1 час, докато си удвои размера.

Замесете го отново, оформете кръгло хлебче и прехвърлете в намазнена тава.

Покрийте с кърпа и отново оставете да втасва за 1 час. Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете хляба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: