Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода - за около 40 - 50 мин. Намачкайте ги с маслото на пюре и овкусете със сол. Добавете брашното и замесете средно твърдо тесто.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност на тънка кора и изрежете в избрана от вас форма. Ако решите да намажете картофените хлебчета с крема сирене, ги изрежете във формата на големи триъгълници и след като изстинат, се намазват и навиват. Аз ги изрязах във формата на кръгчета, като малки палачинки.
Загрейте малко масло в тиган на котлона с незалепващо дъно на умерена температура. Изпечете хлебчетата от двете страни до златисто или по-запечени по желание.
Ако желаете, можете да намажете ирландските картофени хлебчета например с крем сирене и да поставите тънки резенчета сьомга или да сервирате, без да са намазани.
Рецептата е взаимствана от lussisworldofartcraft.blogspot.com