Gotvach.bg»Рецепти»Бебешки храни»Каши»Каша от патешко филе по селски

Каша от патешко филе по селски

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Каша от патешко филе по селски
Снимка: Мариела Христова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патешко месо - 200 г филе
  • броколи - 100 г
  • домати - 1 бр.
  • пиперки - 1 бр.
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • масло - 50 г краве
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкото филе и зеленчуците се измиват и нарязват на парчета. Месото задушаваме в кравето масло под капак, като наливаме 2 ч.ч. вода.

Добавяме броколите, граха, пиперките и варим до тяхното омекване. Накрая прибавяме нарязаните домати и оставяме да къкри още 10 минути.

Брашното размиваме с малко вода и прибавяме към ястието. Отново разбъркваме и след около 5 минути сваляме от котлона.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се пасира в блендер.

Кашата е подходяща за бебета, които са захранени с глутен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: