Патешко филе Япония

МиховМихов
Новак
2116910161
Патешко филе Япония
Снимка: Михов
1 / 8
07/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патешко филе - 400 г
  • брюкселско зеле - 400 г
  • лимети - 2 бр.
  • кивано - 1 бр.
  • артишок - 1 бр.
  • бамбукови лентички - 100 г
  • резене - 100 г
  • чушки - 1 бр. долма
  • чушки - 1 бр. жълта
  • камби - 1 бр. червена
  • индийско орехче - 2 ч.л.
  • чесън - 5 - 6 глави
  • За маринатата на филето
  • териаки сос - 50 г
  • соев сос - 150 г
  • горчица - 80 г Антигуа с бяло вино
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • бренди - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сезон на вируси е време за нещо полезно, здравословно и подсилващо имунитета.

Първо измивам и накисвам патешкото филе в предварително приготвената марината.

Изчиствам артишока, като премахвам старите и груби листа, изстъргвам мъхчето в сърцевината, отстранявам стъблото и накисвам във вода с половин сок от лайм.

Измивам брюкселското зеле и отстранявам старите листенца. Бланширам го в вряща вода с другата половина лайм и индийско орехче.

След това запържвам 5-6 глави чесън в тиган и добавям брюкселското зеле и артишока, нарязан на четвъртинки.

След 5 минути добавям предварително нарязаните на лентички чушки, бамбукови лентички и резене на кубчета.

Бъркам внимателно за 5 минути и след това добавям част от марината в която патешкото филе е седяло минимум 4 часа. Задушавам с капак до омекване на всички зеленчуци.

Пресипвам всичко в тава за печене.

Запечатвам патешкото филе в тефлонов тиган и го добавям в тавата.

Пека на 220°C до готовност на месото (15-20 мин.).

Сервирам с прясно изстискано кивано и лайм.

За Патешкото филе Япония не ви е нужна никаква мазнина!

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: