Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каши»Пиле каша по селски (североизточна България)

Пиле каша по селски (североизточна България)

Georgi DimitrovGeorgi Dimitrov
Новак
115
Пиле каша по селски (североизточна България)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ето как да приготвите най-вкусната пилешка каша по селски"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг (цяло пиле)
  • лук - 300 кг
  • моркови - 150 г
  • краве масло - 125 г (1 пак.)
  • олио - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • магданоз - нарязан
  • целина - 100 г
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • чесън - 4 скилидки
  • сирене - 300 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме и измиваме пилето на порции, слагаме да се вари в 2 литра вода, след завиране отпенваме и посоляваме.

Добавяме ситно нарязаните лук и моркови, варим до пълното сваряване на месото и зеленчука.

В отделна тенджера загряваме олиото, зехтина и 1/2 от маслото, като в него запържваме брашното до златисто, а към него при непрекъснато бъркане прибавяме пилешкия бульон и ситно нарязания чесън, докато поври 2-3 минути.

Без да го сваляме от огъня, прибавяме свареното месо, целината и магданоза към селската каша.

След завиране изключваме и добавяме сиренето и останалото краве масло към нашата пиле каша по селски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: