Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Каши»Сиренена каша по селски

Сиренена каша по селски

Баш МайстораБаш Майстора
Новак
2325064
Сиренена каша по селски
Снимка: Баш Майстора
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Сиренена каша по селски се консумира със селски хляб."

Необходими Продукти

  • олио - 100 мл.
  • брашно - 7 с.л. с връх
  • сирене - 250 г
  • вода - 1 л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме олиото в подходящ съд да се загрее, на умерен огън. Добавяме брашното и бъркаме, да се изпече, да не е сурово.

Сипваме студената вода и бъркаме с бъркалка, докато се разтвори брашното, ако има топчета, се премахват. Задължително котлонът на средна степен.

Оставяме да поври около 5 - 8 мин при непрекъснато бъркане.

Ако кашата не е с желаната гъстота, добавяме още брашно или ако е гъста, добавяме вода.

Добавяме и натрошеното сирене преди готовност.

Дърпане от котлона кашата от сирене, овкусяваме със сол, чер пипер и индийско орехче по вкус.

Сиренена каша по селски се консумира със селски хляб.

Ако ти харесва рецептата, опитай и предложенията ни за гъбена каша, вкусна каша от коприва или нашата спаначена каша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: