Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Венец от спагети и спанак

Венец от спагети и спанак

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Венец от спагети и спанак1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • спагети - 250 г по - широки
  • сол
  • масло - за формата
  • спанак - 300 г
  • чушки - 1 бр. червена пиперка (може и от консерва)
  • кашкавал - 150 г настърган или сирене
  • яйца - 6 бр.
  • черен пипер
  • прясно мляко - 250 мл
  • индийско орехче
  • маруля - за украсата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Изплакват се със студена вода. Спанакът се измива и се нарязва на ситно. Почистената пиперка се нарязва на кубчета и се

смесва със спанака.

В средата на форма за печене, намазана с мазнина, се слага обърната с отвора надолу огнеупорна купа и наоколо на слоеве се изсипват спагетите, зеленчуците и 100 г настъргано сирене или кашкавал, така че да се получи формата на венец. (Може да се използва и форма за кекс.)

Притиска се леко. Яйцата се разбиват с млякото, солта, черния пипер и индийското орехче. Спагетите се заливат със сместа. Пекат се на водна баня около 40 минути при 200 градуса, покрити с фолио.

Готовият венец се обръща върху голямо блюдо и се поръсва с останалото настъргано сирене. Украсява се с листа от маруля или салата. Разрязва се на порции и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: