Начин на приготвяне
Измийте и помистете спанака. Нарежете на ситно. Двата моркова настържете на едро ренде. Разбийте две от яйцата и натрошете сиренето в тях. Изсипете при спанака и разбъркайте добре.
Останалите 3 яйца разбийте и добавете прясното мляко. Намажете кексовата форма с масло и поръсете със сусам.
Потопете първата кора в яйцата и прясното мляко и сложете във формата. Потопете още една кора в сместа и я накъсайте. Сложете от спаначената смес и няколко парченца масло. Следват още две кори потопени в яйцата и прясното мляко, а след това отново спанак.
На третия ред се слагат отново две кори, настърганите моркови, кори, спанак и завършваме отново с корите. Като на всеки ред слагаме по няколко парченца масло. Ако е останала смес от яйцата и млякото я изсипваме върху корите и отново слагаме няколко парченца масло.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване на приятен загар. Проверяваме готовността с клечка за зъби, ако излезе суха значи баницата е готова.