Дюлеви бонбони

ВаняВаня
Чирак
118
240
41
237
24/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 136
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • дюли - 2 кг
  • захар - 1 1/2 кг, кристална
  • захар - 100 г, пудра
  • вода - 1200 мл
  • масло - 2 с.л.
  • орехи - 1 1/2 ч.ч., смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите, почистени от мъха, се слагат в студена вода и се варят на силен огън.

Намачкват се на пюре и то се вари заедно със захарта на бавен огън, като постоянно се разбърква.

Готовността се познава по сгъстяването до консистенцията на пресен локум.

Сместа се загребва с лъжица за сладолед, оформят се топчета, намазват се с масло и се овалват в орехите.

Нареждат се в намазана с масло тавичка и се подсушават в много слабо загрята фурна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар