Начин на приготвяне
Накиснете лимеца от предната вечер във вода. На следващия ден го отцедете.
Лимецът се смила с малко вода в блендер, докато се получи бяла и гъста каша.
В купичка намачкайте почистените фурми и добавете кашата от лимец.
Добре объркайте и добавете смлените слънчогледови семки (които също може да накиснете предварително), канелата и рожковото брашно. Хомогенизирайте сместа.
От нея оформете сурови бонбони с мокри ръце.
Оваляйте ги по желание в кокосови стърготини, както и в брашно от рожков.
Дано ви допаднат тези полезни бонбони с лимец.
Коментари
Продукти:
1 чаена чаша покълнал лимец;
100 г смлян суров белен слънчоглед;
30 броя обелени фурми;
50 г смлени орехи;
30 г смлени бадеми;
30 г смлени лешници;
4 с.л. сусамов тахан;
1 с.л. брашно от рожков;
1 ч.л. канела.
Приготвяне:
Смелете покълналия лимец с малко вода в блендер или чопър. Отначало сложете съвсем малко вода и при необходимост добавете още малко. Накрая трябва да се получи гъста бяла каша с добре смлян лимец.
В отделен съд намачкайте обелените и почистени от костилки фурми.
Добавете кашата от лимец и разбъркайте добре.
Добавете смлените ядки, канелата и рожковото брашно.
Разбъркайте и омесете всичко добре до получаването на хомогенна смес-тесто.
Оформете на топчета. В случай, че сместа лепне, може да оформяте топчетата с мокри ръце.
Топчетата могат да се овалят в кокосови стърготини, както и в брашно от рожков.
Бонбоните са готови. Радвайте се на плодовете на земята и Слънцето и ги споделяйте
източник: