Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювечета»Юфка със скариди

Юфка със скариди

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Юфка със скариди1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • юфка - 100 г
  • скариди - 80 г
  • майонеза - 2 с.л.
  • сметана - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • черен пипер
  • лимонов сок - на вкус
  • кашкавал - за поръсване, настърган
  • сол
  • масло - за гювечетата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Юфката се сварява под налягане според инструкцията за варене в тенджера под налягане (225 г юфка в 1, 2 л вода с 1 супена лъжица сол 2-3 минути).

В малък съд на слаб огън се загряват майонезата със сметаната, като се бъркат. Прибавят се скаридите и се подправят с черен пипер и лимонов сок.

Юфката се отцежда и се връща в тенджерата, в която междувременно е разтопено маслото. Разпределя се в намазани с масло или олио гювечета или огнеупорни купички, като в средата на всяка се сипва от соса със скаридите.

Поръсва се с настърган кашкавал и се запича. Сервира се гарнирана с резенчета лимон и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: