Начин на приготвяне
В купа се натрошават ситно бисквитите. В съд се загрява сметаната, добавих маслото, течния шоколад и пудрата захар. Разбърква се, като се снема от котлона, да не загори.
Бисквитите се поръсват с уискито за аромат, сипваме сметановата смес, натрошени ситно лешници, сусамовия тахан, какаото и всичко се разбърква добре на лепкава смес.
Ако е още суха, поръсете с малко прясно мляко или вода. Върху прозрачно фолио, леко поръсено с пудра захар, с лъжица се сипва бисквитената смес, оформя се като салам, навиваме на руло, краищата се връзват, като бонбон.
Оставих 1 час във фризера - по-бързо да стегне, после изваждаме и оставяме в хладилника поне 3 часа, но дори и това време е малко, защото бисквитите още се ронят.
Нарязва се с остър нож на филии и хапваме с апетит. Най-вкусно е на следващия ден, но кой ще чака!