Начин на приготвяне
За парфето рендосваме кората на 5 портокала и изстискваме сока им.
Прецеждаме го и 500 мл от него слагаме в съд върху котлона, като варим докато се редуцира до 200 мл. Разбиваме с миксер жълтъците с пудрата захар на бързи обороти за 7 минути. Постепенно прибавяме и сгъстения портокалов сок.
Слагаме сместа на гореща водна баня и бием докато се сгъсти. Прехвърляме получения гъст крем в друг съд и изстудяваме на студена водна баня като продължаваме да бием сместа.
Към нея прибавяме рендосаните портокалови кори и предварително разбитата на пяна сметана. Изсипваме получената смес в съд и я оставяме в хладилник за 1 час, като на 30-тата минута я разбъркваме отново.
Вземаме правоъгълен съд и го покриваме с фолио за свежо съхранение. В него изсипваме изстиналото парфе и го слагаме във фризер за 4 часа. Останалите 5 портокала изстискваме и обелваме кората им като я нарязваме на ситно.
Слагаме захарта да се карамелизираме на слаб огън, добавяме портокаловия сок и продължаваме да варим докато карамелизираната захар се разтвори. Оставяме да се охлади.
Изваждаме парфето от фолиото, разрязваме го на 16 парчета, поливаме го със захарния сироп, наситнените портокалови кори и резени манго, които предварително сме залели с лимоновия сок.