Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфе»Парфе с портокали и манго

Парфе с портокали и манго

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Парфе с портокали и манго2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • портокали - 10 бр.
  • жълтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • течна сметана - 250 мл
  • манго - 2 бр.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За парфето рендосваме кората на 5 портокала и изстискваме сока им.

Прецеждаме го и 500 мл от него слагаме в съд върху котлона, като варим докато се редуцира до 200 мл. Разбиваме с миксер жълтъците с пудрата захар на бързи обороти за 7 минути. Постепенно прибавяме и сгъстения портокалов сок.

Слагаме сместа на гореща водна баня и бием докато се сгъсти. Прехвърляме получения гъст крем в друг съд и изстудяваме на студена водна баня като продължаваме да бием сместа.

Към нея прибавяме рендосаните портокалови кори и предварително разбитата на пяна сметана. Изсипваме получената смес в съд и я оставяме в хладилник за 1 час, като на 30-тата минута я разбъркваме отново.

Вземаме правоъгълен съд и го покриваме с фолио за свежо съхранение. В него изсипваме изстиналото парфе и го слагаме във фризер за 4 часа. Останалите 5 портокала изстискваме и обелваме кората им като я нарязваме на ситно.

Слагаме захарта да се карамелизираме на слаб огън, добавяме портокаловия сок и продължаваме да варим докато карамелизираната захар се разтвори. Оставяме да се охлади.

Изваждаме парфето от фолиото, разрязваме го на 16 парчета, поливаме го със захарния сироп, наситнените портокалови кори и резени манго, които предварително сме залели с лимоновия сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: