Малиново парфе

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Малиново парфе
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Разправят, че едно време Парфето е било супермодерно...Според нас то никога не трябва да излиза от мода"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 6 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За парфето
  • заквасена сметана - 300 г
  • кисело мляко - 400 г
  • малини - 350 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • желатин - 3 пакетчета
  • малини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Разбиваме белтъците на сняг със захарта и започваме да прибавяме жълтъците един по един, разбъркваме и тях и добавяме брашното лъжица по лъжица и бакпулвера.

Изсипваме сместа във форма за печене, предварително застлана с намаслена хартия за печене и печем блата в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, като проверяваме с клечка. Вадим и охлаждаме блата.

За парфето:

В купа разбъркваме целите почистени малини заедно с разбитите с тел кисело мляко, сметана и захар.

Към получена смес добавяме предварително разтворения, набъбнал и втечнен желатин и веднага разбъркваме.

Така приготвената смес изсипваме върху блата в тортена форма и оставяме да се охлади за поне 6 часа. Украсяваме с цели малини и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: