Начин на приготвяне
За блата:
Разбиваме белтъците на сняг със захарта и започваме да прибавяме жълтъците един по един, разбъркваме и тях и добавяме брашното лъжица по лъжица и бакпулвера.
Изсипваме сместа във форма за печене, предварително застлана с намаслена хартия за печене и печем блата в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, като проверяваме с клечка. Вадим и охлаждаме блата.
За парфето:
В купа разбъркваме целите почистени малини заедно с разбитите с тел кисело мляко, сметана и захар.
Към получена смес добавяме предварително разтворения, набъбнал и втечнен желатин и веднага разбъркваме.
Така приготвената смес изсипваме върху блата в тортена форма и оставяме да се охлади за поне 6 часа. Украсяваме с цели малини и сервираме.