Крем какао с адаптирано мляко

Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник Готвач22814341
25/01/2016
"Крем какао с адаптирано мляко"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 552
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шест мерителни лъжички адаптирано мляко се разтварят в 180 мл преварена вода.

Готовото мляко се сгорещява на бавен котлон и в него се сипва захарта, за да се разтвори.

След това се добавят какаото и нишестето. Бърка постоянно, докато сместа се сгъсти и се сваля от котлона.

Кремът е подходящ за бебета, които не са чувствителни към глутен.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Мартина Тракова
В царевичното нишесте няма глутен,което го прави много по-подходящо за всички възрасти.
0
0
Мариела Христова
Рецептата е с царевично нишесте, пропуснала съм да отбележа. Благодаря много Мартина за наблюдателността :). Плодови кремчета се правят по същия начин като какаото се замества с различен плод.
1
0
Мартина Тракова
За да стане рецептата за всички бебета се слага царевично вместо пшеничено нишесте.Какао не бих добавила,по скоро плод.
0
0