Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Домашен течен шоколад с адаптирано мляко

Домашен течен шоколад с адаптирано мляко

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Домашен течен шоколад с адаптирано мляко
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Не отказвайте на децата шоколад, а им пригответе здравословен домашен шоколад с адаптирано мляко"

Необходими Продукти

  • адаптирано мляко - 100 г
  • захар - 50 г
  • масло - 50 г
  • какао - 1 с.л. препълнена
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Адаптираното мляко се разбърква много добре с какаото до хомогенност.

Маслото, водата и захарта се слагат на котлона до разтопяването на маслото.

Смъква се от котлона и сместа с адаптираното мляко се добавя на един път при разтопеното масло и се бърка с миксер или пасатор.

Най-добре с пасатор, за да предотвратите образуването на бучки.

Охладете течния шоколад 24 часа и консумирайте.

Домашният течен шоколад с адаптирано мляко е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: