Начин на приготвяне
Разбиват се захарта и жълтъците до побеляване.
Слага се топла вода в касерола и над нея се поставя купата с жълтъците, като тя не бива да докосва водата. На слаб огън се бърка с тел непрекъснато, докато водата почти започне да завира.
Добавя се шампанското и се продължава бъркането до сгъстяване на крема. Отстранява се от огъня и се оставя да се охлади. Ягодите се чистят от дръжките и се режат на парченца по ваш избор.
На дъното на десертни чаши се начупват част от бишкотите и върху тях се слагат парченца ягоди. Поливат се с крем.
Редува се отново с бишкоти и ягоди. Покрива се пак с крема шампанско и се украсява с резени от плодовете. Поръсва се с ядките шамфъстък.