Начин на приготвяне
Джоланът се измива и се поставя цял в тенджерата под налягане. Прибавят се морковите и подправките. Налива се студената вода и се поставя да ври в тенджера под налягане.
След като тенджерата засъска, се превключва на тих огън и ври 1.5 - 2 часа. Дръпва се от огъня, след 15-20 минути тенджерата се отваря, бульонът се прецежда, месото се отделя от костта, нарязва се много на ситно и се разпределя в няколко дълбоки чинии или гювечета, залива се с бульона и се оставя на студено.
Преди поднасяне чинията с пачата се потапя за няколко секунди в гореща вода (като се внимава горещата вода да не влезе в чинията), за да може да се отдели от нея, захлупва се с плитка чиния и се преобръща, така че пачата да се прехвърли в плитката чиния.
Сервира се с горчица и паста от хрян, която се приготвя от настърган хрян, залят с малко оцет, сол и олио.
Коментари