Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Рошави картофени топки

Рошави картофени топки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Рошави картофени топки
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14
"Поднесете тези вкусни топчета с чеснов сос"

Необходими Продукти

  • картофи - 300 - 400 г
  • праз - 1/2 стрък
  • магданоз - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • корнфлейкс
  • белтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги намачкайте. Оставете да се охладят.

Към тях прибавете нарязания на ситно праз, олиото и подправките. Разбъркайте добре.

От получената смес направете топчета (колкото голям орех). Оваляйте ги в разбитите белтъци, а след това - в натрошения корнфлейкс.

Изпържете топките в сгорещена мазнина до златисто.

Сервирайте картофените кюфтета с чеснов сос.

Рошавите картофени топки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много апетитни , вкусни са както топли така и охладени със сосчето
26.01.2016 16:24
1
Покажи всички подкоментари