Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Чеснов патладжан на фурна с кисело мляко

Чеснов патладжан на фурна с кисело мляко

Чеснов патладжан на фурна с кисело мляко
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
29/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Истинска вкусотия от чеснов печен патладжан"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • сол - за осоляване
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка 4, 5%
  • топено сирене - 6 филийки
  • черен пипер - 2 щипки млян
  • босилек - 2 щипки сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на едро, осоляваме ги и ги оставяме за 10 минути, за да се махне горчилката.

Изплакваме ги обилно с вода и ги сипваме в тавичка. Поливаме ги с олиото и наливаме водата.

Печем ги за около 20 минути във фурната. Изваждаме печените патладжани и добавяме счукания чесън, черния пипер, босилека и посоляваме на вкус.

Разбъркваме и с лъжица отгоре разпределяме киселото мляко без да разбъркваме. Отгоре подреждаме топеното сирене.

Връщаме във фурната и запичаме още 20 минути до зачервяване.

Сервираме нашата патладжанена запеканка топло или студено по желание.

Чесновият патладжан на фурна с кисело мляко е много апетитно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: