Начин на приготвяне
Нарежете обеления патладжан на парченца, посолете и след част изплакнете и подсушете.
Изпечете върху сух грил тиган нарязания на кубчета хляб и оставете да истине.
Задушете патладжана в малко зехтин до омекване.
В отделен съд задушете скълцания лук, прибавете каймата, разбъркайте и сипете настърганите домати. Прибавете подправките - сол, черен пипер и кимион. Намалете котлона и сложете капак на съда. Варете до готовност на каймата и докато сосът се редуцира на 1/2.
В йенска тава или др. подходяща подредете хляба, отгоре сложете патладжана и финално разпределете каймата със соса.
Разбийте млякото и пресования чесън, овкусете със самардалата.
Залейте ястието, поръсете със скълцан магданоз. Отгоре поръсете равномерно от запърженото с червен пипер масло.