Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ярешко месо с картофи на фурна

Ярешко месо с картофи на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6-7
"Крехко и ароматно ярешко месо, което буквално се топи в устата!"

Необходими Продукти

  • ярешко месо - около 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • вино - 1 чаша или бира
  • нишесте - 2 - 3 с.л. пшеничено
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
  • мазнина - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете каша от виното или бирата, нишестето и всички останали подправки. Оваляйте в тази смес нарязаното ярешко месо. Картофите обелете и ги нарежете.

Изсипете ги в намазнена тава и разпределете ярешкото равномерно. Долейте гореща вода (около 1-2 ч.ч.), покрийте с алуминиево фолио и печете до готовност. Накрая махнете фолиото и оставете да хване лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цеца
цеца
гледам 80 кози и пак се чудя каквода зготвя.
24.04.2015 18:49
Емил Йорданов
Емил Йорданов
Резуртатът надхвърли очакванията ми многократно. Идеално се получи.
21.07.2013 17:00
Мария Кръстева
Мария Кръстева
Изпробвах рецептата и се получи разкошно ядене. Благодаря.
24.04.2011 17:23