Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко месо с пресни картофи на фурна

Пилешко месо с пресни картофи на фурна

Пилешко месо с пресни картофи на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Само една чашка студена бира липсва към това перфектно ястие"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • картофи - 700 г пресни
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • къри
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • магданоз
  • кимион
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяко бутче се измива и нарязва на три парчета. Картофите се измиват като леко се остъргват и нарязваме на едри парчета. Нарязваме лука на ситно, а моркова на полумесеци.

Месото се поръсва със сол, къри и черен пипер. Запържва се в загрято олио, докато побелее, изважда се в чиния.

В същата мазнина запържваме нарязан лук, след минута-две добавяме морков и картофи. Овкусява се със сол, черен пипер, риган, кимион.

Добавя се доматено пюре, червен пипер, разбърква се добре и сипваме гореща вода малко под продуктите. В широка тава се разпределя месото, а между него сипваме зеленчуците.

Поръсваме с магданоз и печем докато водата се изпари и остане с малко сос или на мазнина. Поднасяме поръсено с нарязан ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: