Начин на приготвяне
Всяко бутче се измива и нарязва на три парчета. Картофите се измиват като леко се остъргват и нарязваме на едри парчета. Нарязваме лука на ситно, а моркова на полумесеци.
Месото се поръсва със сол, къри и черен пипер. Запържва се в загрято олио, докато побелее, изважда се в чиния.
В същата мазнина запържваме нарязан лук, след минута-две добавяме морков и картофи. Овкусява се със сол, черен пипер, риган, кимион.
Добавя се доматено пюре, червен пипер, разбърква се добре и сипваме гореща вода малко под продуктите. В широка тава се разпределя месото, а между него сипваме зеленчуците.
Поръсваме с магданоз и печем докато водата се изпари и остане с малко сос или на мазнина. Поднасяме поръсено с нарязан ситно магданоз.